tahun 2017

Assalamualaikum.

aku post kali ni sempena
- berakhirnya bulan 12 ,
- say bye to Bangi say hye to Bandar Melaka,
- slamat tinggal kenangan kolej,
- berakhirnya examination n now face the reality of account
- akhir jgk zaman jatuh, dan aku nk try bangkit sempena tahun baru
- akhiri zaman pemalas
- tolong la rajin beribadah trutama fahami apa yang kau baca
- maybe busy maybe not. kita tngok.

yang mana aku tak list kan tu, sorry. x dpt nk fikir sngt.
jika dipanjangkan umur, aku mmg bertuah. bertuah sebab Allah bagi aku rasai pengalaman yg seterusnya. kita takkan tahu samada ajal kita hari ni atau esok atau bila2. dan bagaimana pula kita dimatikan. yg itu seram.

bagaimana jenazah kita. bagaimana kubur kita. mudah ke. senang ke. tenang? hm banyakkan berdoa agar diampunkan segalanya dan kita terus berubah menjadi yang lebih baik. terutamanya amalan dan hati.

aku start praktikal awal bulan satu. department account.
aku nak department audit sebenarnya. dah dpt yg ni Alhamdulillah..
aku baru lepas baca blog budak praktikal audit firm. syukur la jgk. sbb apa? sbb bdk tu kata, bdk department audit hari2 muka stress.

aku bkn nk ckp apa la. yg x stress tu bagusla. maknanya korang mmg bdk pandai. aku sendiri x de pengalaman. n bila bdk tu kata mcm tu, rasa lega la sikit hahaha. of course la. topiknya adalh.. aku akn masuk praktikal bulan satu. so of course aku tak tau apa2 k. jgn marah naa..

bdk pandai x marah.. jgn marah2.. klau marah nnt x pandai. x pandai nk kawal emosi. rasional sikit k.

klau aku ada phone canggih.. da lama aku post gmbr itu ini smua. gmbr tmpt praktikal pun aku post.
malangnya.. phone ku biasa2 jerr.. so imagine la sndr.

yg kutuk dan umpat aku tu, terima kasih ya. aku sndr pun ada jgk mengata manusia kdg2. mknanya terima kasih la bg pahala kau dkt aku. sbb pahala aku , aku dah bg org. Hahahahaha. Assalamualaikum.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Praktikal Diploma Di Audit Firm !!

tentang aku yang tak menarik pun