Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2017

3 minggu lagi degree Mari . . .

Assalamualaikum....

post aku sebelum ni tentang aku sebagai budak accountancy yang tak pandai kan. haha.

aku tak tau nak gelak ke apa. sebab.. di label sebagai budak tak pandai, tak kelakar pun. rasa terseksa struggle tiada siapa yang tahu~

masa sekolah dulu.. aku budak aliran science.. struggle jugak. but result tak okay jgk. but tak fail ok haha. so diploma aku ambik akaun sebab result aku macam better ambik akaun rasanya~ time tu confuse. dalam 9 subjek, 1 je A. mathematic~ reason apa tak tau. da nama pun confuse, akaun je la rasanya. faktor peluang pekerjaan jugak aku pilih tu. yup, pilih sebab kerja.

tak lama lagi... aku akan masuk alam degree.... melalui pengalaman Diploma yang pahit... tapi aku rasa maniss.. haha pahit sebab result tahpape. manis sebab aku rasa makin minat dengan akaun ni. kiranya keputusan aku ambik bidang ni tak salah.

so so so so so . . . . . .
aku rasa nervous dan takut untuk lalui alam degree... tak tau yang ianya indah atau busy giler atau something weird wi…

pengalaman budak accountancy---

Assalamualaikum :) :) :)

okay korang, so now aku nak cerita pasal . . . . . .

"pemilihan selepas diploma in accountancy"

for sure aku cerita pasal aku. hahah.

first,
aku bukanlah budak account time sekolah dulu. dan aku bukanlah budak pandai. bukan jugak budak pickup. apatah lagi bukan budak last minute tapi result gempak.

time diploma dulu, aku try biasakan diri dengan suasana account. maksudnya, ilmu akaun yang aku belajar ni, bagi aku, benda ni benda baru yang aku baru fikir.

selama aku sekolah, kita dah dibiasakan diri dengan belajar sains dari awal lg. i dun know dari tadika or darjah satu blajar sains. but it is for the first time for me untuk biasakan diri dengan akaun.

akaun ni, ianya tentang putaran hidup mengenai duit. ada je benda yang berkaitan. ada je benda yang tiba tiba ada kena mengena. kita perlu tahu menguruskan hal kita, hal orang, hal sapa sapa jelah. kadang kadang rasa macam detektif pun ada. ada je key word yang baru jumpa dan semuanya first time la bagi…